Produkcja i sprzedaż lodów jest całoroczna.

Nasze lody wytwarzamy w sposób rzemieślniczy, co pozwala nam na kontrolę jakości produktów oraz procesu produkcji. Naczelną zasadą w produkcji lodów jest stosowanie tylko naturalnych składników jak mleko, śmietana, cukier, owoce. Bazę uzupełniają, zgodnie z konkretnymi recepturami, najwyższej jakości produkty takie jak orzechy, kawa, czekolada lub polewy.
Nasze lody nie podlegają procesowi napowietrzania mechanicznego, który stosuje się w przeważającej większości firm produkujących lody. Większość tych firm, w czasie produkcji wtłacza mechanicznie do lodów od 80% do 120% powietrza, przez co lody zwiększają swoją objętość, są lekkie i nadmuchane a ich smak płytki i mało intensywny.
Produkowane przez nas lody tradycyjne, w procesie mieszania, zwiększają swoją objętość maksymalnie do 25% – 30% co pozwala wydobyć jak najbardziej intensywny smak i nadać lodom maksymalnie kremową i gęstą konsystencję. Lody rzemieślnicze są cięższe i twardsze, lody owocowe mają widoczne pozostałości owoców, wyraźnie widać to w kiwi, truskawce, owocach leśnych itp. Nasze lody są zawsze świeże. Trafiają do Was prosto z miejsca produkcji. Nie konserwujemy naszych lodów, do bazy nie dodajemy żadnych substancji chemicznych. Oznacza to, że proces produkcyjny złożony z mieszania, pasteryzacji, 24 godzinnego dojrzewania, aż do finalnej produkcji nie wymaga żadnych polepszaczy smaków, spulchniaczy ani dodatków. Brak sztucznych dodatków sprawia, że delektujemy się wysublimowanym naturalnym smakiem, a nie niewyważonym i przesłodzonym substytutem.

PAKOWANIE I TRANSPORT
Nasze lody konfekcjonowane są w znormalizowane 2,5 litrowe, 5 litrowe lub 7 litrowe, kuwety metalowe lub plastikowe.
ŚREDNIA WAGA PEŁNEJ KUWETY:
2,5L – ok 1,6kg
5L – ok 3,2kg
7L – ok 4,5kg
Pakowanie w kuwety 2,5 litra pozwala na stworzenie bogatej gamy smaków i kolorów w witrynach. Przykładowo zamiast 7 smaków możesz mieć ich nawet 14! Lody przeznaczone do sprzedaży umieszczamy w opakowaniach termoizolacyjnych chroniących je przed rozmrożeniem podczas drogi do klienta. Lody dowozimy do naszych klientów specjalistyczną chłodnią na koszt naszej wytwórni.

SPRZĘT DO SPRZEDAŻY
Istnieje możliwość nieodpłatnego zapatrzenia naszych klientów w niezbędny sprzęt:
konserwatory (lodówki) do sprzedaży lodów
drobny sprzęt niezbędny przy sprzedaży (np. gałkownice, podstawki, wtykacze do lodów)
wafelki do lodów i polewy

PRZYKŁADOWE SMAKI
Lody ananasowe
Lody arbuz
Lody bakaliowe
Lody bananowe
Lody barbie (różowe)
Lody biała czekolada
Lody brzoskwinia
Lody cappuccino
Lody cassatte (ROLADA LODOWA)
Lody chałwa
Lody ciasteczko korzenne
Lody ciasteczkowe
Lody cytrynowe
Lody czekolada
Lody ferrero roche
Lody granat z czarnym bzem
Lody grapefruit
Lody jagoda
Lody jogurt z wiśnią
Lody karmelowe
Lody kawowe
Lody kiwi
Lody kokos
Lody krokant z rumem
Lody Kubuś (marchewkowe)
Lody makowe
Lody malaga
Lody malina
Lody mango
Lody mascarpone
Lody mięta
Lody migdał
Lody Minionki (waniliowo-bananowe)
Lody mon cherri (czek-wiś)
Lody monte
Lody NUGAT
Lody Nutella
Lody oreo
Lody orzech laskowy
Lody orzech włoski
Lody owoce leśne
Lody pina colada
Lody pistacjowe
Lody pomarańczowe
Lody porzeczkowe
Lody rafaello
Lody rumowe
Lody serniczek
Lody słony karmel
Lody smerfowe (niebieskie)
Lody snickers
Lody SORBET brzoskwinia
Lody SORBET cytryna
Lody SORBET jabłko
Lody SORBET jagoda
Lody SORBET malina
Lody SORBET truskawka
Lody straciatella
Lody szarlotka
Lody śmietankowe
Lody tiramisu
Lody toffi
Lody trufla
Lody truskawkowe
Lody waniliowe
Lody whisky
Lody wiśniowe
Lody zabajone
Lody zielone jabłko

MOŻESZ SPRÓBOWAĆ NASZYCH LODÓW
POPROŚ O BEZPŁATNE PRÓBKI LODÓW lub odwiedź jeden z naszych sklepów.